Mercedes-Benz Razreda S Cabriolet: razkošje z odprto streho

2. 9. 2015
Deli

Mercedes-Benz je predstavil S Cabriolet, njegov prvi novi kabriolet visokega razreda po letu 1971, ki, kot pravijo v Stuttgartu, simbolizira njihovo strast za individualno in brezčasno mobilnost, ki jo delijo s svojimi strankami. Ponudba razreda S je s tem zaključena.

Konstrukcijska zasnova novega kabrioleta razreda S je zelo trdna, kar ji zagotavljata pregradna stena prtljažnika iz aluminija in magnezija ter aluminijasta zasnova zadnjega dela dna, kar pripomore tudi k temu, da kabriolet po teži ne presega kupeja. Standardni sistema za zaščito med prevračanjem za zadnjima vzglavnikoma se aktivira s pomočjo pirotehnike, varnostni lok pa pnevmatsko. Karoserija se pohvali z aerodinamičnim količnikom 0,29, k čemur je pripomogla tudi obsežna aerodinamična obdelava spodnjega dela avtomobila in podvozja

V razkošnem kabrioletu je za udobje poskrbljeno tudi s sistemom za zaščito proti vetru Aircap in za ogrevanje vratu Airscarf, ogrevani pa so tudi nasloni za roke, sedeži, klima pa v vsakršnih razmerah samodejno poskrbi za dobro počutje. Seveda je vozniku in potnikom na voljo vsa sodobna informacijska in razvedrilna elektronika. Ko je streha odprta, se zloži v prav zanjo namenjen prostor, ki se med odpiranjem samodejno raztegne v prtljažnik. Odpiranje in zapiranje strehe traja 20 sekund pri hitrostih do 60 kilometrov na uro.

Med motorji je Mercedes-Benz za zdaj obelodanil le podatke različice S 500 Cabriolet. Opremili so jo s 455-"konjskim" 4663-kubičnim motorjem V8, ki v kombinaciji s samodejnim menjalnikom 9G-TRONIC porabi 8,5 litra goriva na 100 kilometrov in v zrak izpusti 199 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Predstavljen je bil tudi izdelek oddelka Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabriolet. Opremljen je s 5,5-litrskim motorjem V8, ki razpolaga s 585 "konjskimi močmi" in navorom 900 njutonmetrov. V kombinaciji s samodejnim menjalnikom AMG Speedshift MCT 7 in štirikolesnim pogonom zadostujejo za pospeške v 3,9 sekunde do 100 kilometrov na uro in prisilno omejeno največjo hitrost 250 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"