Mercedes-Benz še nadgradil največjega Maybacha

15. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Avtomobil s prenovo sledi pred mesecem dni predstavljenemu manjšemu bratu z oznako razred S Maybach.

S predstavitvijo druge generacije Maybacha je Mercedes pred nekaj leti 'svojo' admiralsko ladjo postavil na osnovo nekoliko manj prestižnega (če temu sploh tako lahko rečemo) Mercedes-Benzovega razreda S. Jasno, avtomobil je bil v primerjavi z osnovo deležen nekaterih dodatkov, predvsem na račun udobja. Februarja letos je nato sledila osvežitev krajše različice razreda S Maybach (ki je zdaj na voljo v dvobarvni zunanjosti) in nekako se spodobi, da tovrsten poseg privoščijo tudi daljši izvedbi.

Z današnjim dnem tako Mercedes-Benz v svoji ponudbi strankam predstavlja osveženo različico svoje največje limuzine s polnim imenom Mercedes-Maybach Pullman. Tako kot prej omenjena manjša različica bo tudi različica Pullman – mimogrede, avtomobil v dolžino (še vedno) meri 6,5 metra – dobila nov obraz v obliki maske s pokončnimi letvicami, prestižen videz pa dopolnjujejo 20-palčna platišča z 10 odprtinami na robu in možnostjo dvobarvne zunanjosti.

V notranjosti bo v zadnjem delu kabine še naprej dovolj prostora za štiri potnike, ki bodo sedeli drug nasproti drugemu (če bosta zadaj potovala le dva potnika, bo pod sedalnim delom na vsaki strani vgrajen LCD-zaslon), za svežo podobo pa bodo skrbele nova paleta barv usnja in okrasnih letvic: magma siva, mahagonija rjava, svilena bež in globokomorska modra. Posebnost novinca je dodelan avdio sistem, ki bo omogočal popolnoma drugačne nastavitve za sprednji in zadnji del kabine avtomobila.

Pod pokrovom sprememb pri Pullmanu ne bo, tako še vedno ostaja zgolj ena motorna izbira, šestlitrski motor V12 z dvema turbo polnilnikoma in skupno močjo 630 'konjev'. Avtomobil naj bi kljub obilici moči v povprečju porabil 'relativno skromnih' 14,6 litra bencina. In če se zanimate za nakup, Mercedes sporoča, da z današnjim dnem že zbira naročila, cena vozila pa bo po uradnih podatkih znašala »okoli pol milijona evrov«.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja