Mercedes-Benz SLK je postal SLC

16. 12. 2015
Deli

Mercedes-Benz je predstavil osveženega naslednika SLK-ja, ki se v skladu z novim poimenovanjem modelov iz Stuttgarta imenuje SLC, torej "športni, lahek, razred C".

Kratica SLK, ki je dvosedi roadster v Mercedesovi modelni ponudbi označevala doslej, je pomenila "Sport Leicht Kurz" (športni lahek kratek), Mercedes-Benz pa je s tem modelom leta 1996 pravzaprav obudil športnega predhodnika enakega imena, ki je avtomobiliste navduševal v letih pred drugo svetovno vojno.

Mercedes-Benz je manjšemu bratu Mercedesa-Benza SL poleg preimenovanja namenil tudi nekaj oblikovnih posodobitev, ki so ga uskladile s sodobnejšimi sorodniki. Odražajo se predvsem v ožjih žarometih, bolj navpični maski motorja, agresivnejšem prednjem odbijaču ter led lučeh na zadku. V notranjosti izstopa več bleščeče kovine, uporabnikom posodobljene varnostne in info-zabavnostne elektronike pa je v pomoč tudi večji osrednji zaslon na armaturni plošči.

Motornih različic je šest. Bencinsko ponudbo s štirivaljniki zastopajo Mercedesi-Benzi SLC 180, SLC 200 in SLC 300, dizelsko pa Mercedes-Benz SLC 250 d. V vrhu ponudbe je s 367-"konjskim" motorjem V6 opremljeni Mercedes-AMG SLC 43. Vsi so serijsko na voljo z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom 9G-Tronic, najšibkejša bencinska pa si je mogoče omisliti tudi z ročnim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja