Mercedes-Benz prenavlja legendarnega terenca

19. 12. 2017
Deli

Daimler pripravlja novo generacijo svojega klenega terenca razreda G, ki ga bomo prvič ugledali januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu. Kot je to v zadnjem času pri tej znamki v navadi, ga napoveduje s predstavitvijo notranjosti.

Ko pravijo pri Daimlerju, bo razred G, ki so ga v zadnjih štirih desetletjih izdelali v več kot 300.000 primerkih in je stalno doživljal izboljšave, s trenutno generacijsko prenovo doživel največjo spremembo doslej. Kljub temu bo ohranil večino svojih tehničnih in oblikovnih značilnosti, le da v močno posodobljeni obliki. Ključni elementi, kakršni so okrogli žarometi in oglati smerniki, se v zaobljeno-oglati notranjosti odražajo v okroglih šobah klimatske naprave in oglatih zvočnikih na oblogah vrat, iz prejšnjih generacij pa so oblikovalci prenesli tudi ročaj pred sovoznikom in kromirana stikala za vključitev zapor diferencialov.

 Armaturna plošča je sicer popolnoma preoblikovana v središču pozornosti pa je širok dvojni zaslon za prikaz digitalnih merilnikov in upravljanje funkcij, ki ga poznamo že iz drugih novih modelov stuttgartske znamke. Vozniku pri upravljanju sistema volanskega obroča ni treba spustiti iz rok, saj tudi ta omogoča upravljanje z dotiki. Ljubitelji klasičnih okroglih merilnikov bodo kljub temu lahko prišli na svoj račun, saj bo digitalni zaslon z nastavljivo grafiko na voljo le za doplačilo, v osnovi pa bo razred G imel analogne merilnike.

Prenovo bodo seveda doživeli tudi ostali deli notranjosti s še bolj udobnimi sedeži, na novo premišljenimi odlagalnimi površinami in prtljažnikom ter opcijskim zvočnim sistemom Burmester s 16 zvočniki in 590-vatnim ojačevalnikom. Potniki na prednjih sedežih bodo uživali 38 milimetrov, na zadnji klopi pa 150 milimetrov več prostora za noge, ramenska širina se bo povečala za 38 oziroma 27 milimetrov, za komolce pa bo na voljo 68 oziroma 56 milimetrov več širine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja