Mercedes pripravlja novega CLA

18. 12. 2018 | Jure Šujica
Deli
Mercedes pripravlja novega CLA (foto: Daimler)
Daimler

Sliko obrisa je Daimler sinoči objavil na socialnem omrežju Twitter, v celoti pa ga bomo videli že čez slab mesec dni.

Mercedes-Benz je z dodatkom športne limuzine CLA v ponudbi najmanjšega predstavnika družine, razreda A, v prejšnji generaciji nedvomno odkril novo, a še kako dobičkonosno tržno nišo, saj je avtomobil naletel na odličen odziv na svetovnih trgih in ne nazadnje tudi v Sloveniji. Ko je torej letos na trg zapeljala nova generacija razreda A, je bilo znano, da ji bo kmalu sledil tudi novi CLA. In čakanje niti ne bo tako dolgo.

Nova generacija najmanjše Mercedesove limuzine bo tako svetovno premiero doživela že kmalu, natančneje na januarskem salonu zabavne elektronike v Las Vegasu, v ta namen pa je Mercedes že sinoči objavil prvo fotografijo prihajajočega novinca. Iz nje pa, roko na srce, ni razvidnega prav veliko, le zgornji del kabine in še nekoliko bolj zajeten C-stebriček, ki se tako bolj enakomerno spušča proti zadku vozila, s čimer postaja povezanost z večjim bratom, modelom CLS, še bolj očitna.

Avtomobil bo izdelan na modularni platformi MFA2, v kabini pa bo predstavljena osvežena različica uporabniškega vmesnika MBUX, ki je sicer premiero doživel v razredu A, od katerega pa se bo novi CLA z bolj športno podobo zunanjosti poskušal še nekoliko oddaljiti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"