Mercedes S: tudi kot Guard Pullman in Maybach

9. 7. 2014
Deli
Prejšnja generacija S 600 Guard

Sedanja generacija Mercedesovega razreda S bo obudila dve imeni iz preteklosti: Pullman in Maybach.

Slednje seveda še ni dolgo odsotno: znamko Maybach so zaradi slabe prodaje dokončno ukinila lani, sedaj pa jo bodo pri Mercedesu uporabili za ime različice razreda S z dodatno podaljšano medosno razdaljo, ki jo bodo predstavili novembra, namenjena pa bo predvsem kitajskemu in ameriškemu trgu.

Trem različicam razreda S s tremi medosnimi razdaljami (kratka, dolga in Maybach) naj bi se konec leta 2015 pridružil še Pullman, ki ga bodo za Mercedes izdelovali pri znanem tunerskem podjetju Brabus.

Mercedes Pullman bo verjetno na voljo le v izvedenki Guard, torej z oklepno zaščito. Takšnega je premogla tudi prejšnja generacija (S 600 Guard), le da ni bil tako dolg in ni nosil imena Pullman. Novi Pullman bo verjetno dolg okoli 6,4 metra, kar pomeni, da bo večji tudi od RR Phantoma z dolgo medosno razdaljo in bo tako najdaljši serijski avto. Poleg oklepne zaščite karoserije in stekel bo imel Pullman zadaj štiri sedeže, obrnjene eden proti drugemu, seveda pa ne bo šepal niti pri motorizaciji, tako kot ni šepal njegov leta 2008 predstavljeni biturbo dvanajstvaljni šestlitrski predhodnik S 600 Guard s 612 'konji'.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja