Mercedesov novi kombi razreda E

7. 6. 2016
Deli

Daimler je predstavil še kombijevsko različico Mercedesa-Benza rezreda E T, ki se ponaša z enim največjih prtljažnikov v svojem razredu.

Za naslonjalom zadnje klopi je namreč na voljo 670 litrov praznine, ki se z električnim zlaganjem zadnje klopi v serijskem razmerju 40:20:40 lahko poveča na zajetnih 1820 litrov. Naslonjalu zadnje klopi je poleg tega mogoče za 10 stopinj povečati naklon,s čimer se ob neokrnjenem prostoru za zadnje potnike osnovni prtljažnik lahko poveča za 30 litrov. Omeniti velja še zanimivo dejstvo, da je v prtljažnik kombijevske različice razreda E, čeprav mu nikakor ne bi pripisali vloge lahkega gospodarskega vozila, mogoče vstaviti celo evropaleto. Prtljažna vrata se seveda odpirajo električno, na voljo je tudi možnost aktivacije s kretnjo noge pod zadkom, kombi pa je serijsko opremljen tudi zračno vzmetenje s samodejnim nastavljanjem višine.

Po udobju in opremljenosti se sicer Merdese-Benz razreda E T ne bo razlikoval od limuzine, enaki pa bodo tudi motorji. Ob jesenski uvedbi v prodajne salone bo sprva na voljo kot dizelska Mercedesa-Benza E220 d in E 350 d ter športni Mercedes-AMG E 43 4Matic.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja