Mini Seven se ozira v preteklost znamke

11. 5. 2016
Deli

Mini je predstavil Mini Seven, prvo posebno različico nove generacije Minija, s katero se spominja svojega daljnega prednika Austina Seven.

Ime Mini Seven namreč spominja na premiero tedaj revolucionarnega angleškega majhnega avtomobila, ki so ga avgusta 1959 predstavili pod imenoma Austin Seven in Morris Mini Minor. Prvi primerki legendarnega avtomobilčka, ki ga je razvil sloviti oblikovalec Alec Issigonis, so s proizvodnih trakov prišli z imenom Austin Seven.

Mini Seven, ki bo na voljo s troje ali petero vrat, se od drugih razlikuje predvsem po modri barvi Lapisluxury Blue, ter nekaterih drugih barvnih možnostih, ki pa so vse kombinirane z motno srebrno barvo strehe, vzvratnih ogledal in dveh črt na motornem pokrovu. Posebej za Mini Seven so oblikovali tudi kolesna platišča, posebno serijo pa označujejo tudi manšeti s številko 7 okoli bočnih smernikov in ploščici s številko 7 na pragovih vrat.

Mini Seven bo lahko opremljen z dvema motorjema, 134-'konjskim' 1,3-litrskim bencinskim trivaljnikom ali 189-'konjskim' 2-litrskim štirivaljnikom, ki bosta na voljo s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"