Mini, da te kap: Mini John Cooper Works GP Concept (video)

8. 9. 2017
Deli

Mini je za avtomobilsko razstavo v Frankfurtu pripravil študijo Mini John Cooper Works GP Concept, za katero pravijo, da upodablja sodobno dirkalno esenco njihove znamke.

Na nastanek študije so vplivali Minijevi legendarni dirkalni uspehi na Rallyju Monte Carlo pred natanko petimi desetletji, utelešala pa naj bi polnovredni dinamični zanos in ultimativni užitek v vožnji. Izhaja tudi iz Minija John Cooper Works GP iz leta 2012 in Minija Cooper S s kitom JCW iz leta 2006, ki so ju izdelali v le 2.000 primerkih.

Študija je občutno širša od serijskega minija, vtis velikosti pa povečajo tudi karoserijski dodatki in popravki, ki so seveda namenjeni izboljšanju aerodinamike, zaostritvi nastopa in delovanja motorja. Konstruktorji so zmanjšanje teže zagotovili tudi z uporabo ogljikovih vlaken in precej oskubili notranjost, ki so ji dodali dirkaške elemente. Dirkaški je tudi vstop v kabino.

Omeniti še velja, da so konstruktorji veliko karoserijskih delov izdelali s pomočjo tehnike tridimenzionalnega tiskanja in vezenja ter si tako prihranili pripravo marsikaterega zahtevnega postopka za obdelavo materialov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"