Mitsubishi Lancer Evo X skupine N na reliju Japonska

9. 10. 2007
Deli

Snemite zimske rokavice, na reliju po Japonskem, kjer se bosta ponovno udarila Loeb in Grönholm, bo za ogrevanje poskrbel čisto nov dirkalnik.

Pri Mitsubishiju so s ponosom razložili dejstvo, da bo njihov povsem novi Lancer Evolution X skupine N nastopil na reliju za svetovno prvenstvo. Preden pa že drvite k pobiralcem stav, še opozorilo, da bo Evo le predvozilo, po domače nula. Se bo pa v petek 26. oktobra zgodilo prvič, da bodo (boste? ) lahko Eva videli na cesti. V živo.

Lancer Evo X skupine N ima po besedah odgovornih za projekt kar nekaj novosti, ki so jih pri Mitsubishiju razvijali v sodelovanju z Ralliartom. Varnostna kletka je še bolj ojačena, posebej prirejena dirkanju sta zavore in pogon, v notranjosti pa boste zaman iskali odlagalna mesta za pločevinke, saj je Evo X skupine N čisto dirkaški. Prištejte še pettočkovne varnostne pasove, dirkaške sedeže in dirkaški volan.

Mitsubishi Lancer Evolution X skupine N je napovedan pri Federation International de L'Automobile, kjer bodo naslednje poletje pregledovali njegovo ustreznost in potrjevali homologacijo.

Prvi nastopi novega tekmeca Subarujevi Imprezi WRX STi in vse hitrejšim dirkalnikom S2000 so napovedani za drugo polovico sezone 2008, ali v začetku leta 2009.

Foto: Mitsubishi

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja