Mitsubishi napoveduje športnega terenca prihodnje generacije

14. 9. 2016
Deli

Mitsubishi bo v Parizu predstavil študijo športnega terenca prihodnje generacije GT-PHEV Concept, ki jo bo poganjal izpopolnjeni hibridni pogonski sklop s tremi elektromotorji.

Mitsubishi GT-PHEV Concept je študija bodočega športnega terenca višjega razreda, ki se bo uspešno spopadal z zelo različnimi podlagami, k čemur bo pripomogel štirikolesni priključno-hibridni pogonski sklop z bencinskim motorjem, ki so ga zasnovali prav za hibridne sklope, in tremi elektromotorji, enim na prednji in dvema na zadnji premi, ki se bodo napajali iz visoko zmogljive baterije nove generacije. Zgolj na elektriko bo lahko prevozil do 120 kilometrov, s kombiniranih hibridnim pogonom pa se bo mogoče peljati več kot 1.200 kilometrov.

Prednji del poudarja maska "Dynamic Shield", horizontalne linije na bokih odražajo terensko oblikovanje za visoki razred in stabilnost, avtomobil pa je bolj kot ne zasnovan v klasičnem oblikovnem slogu. V notranjosti horizontalna armaturna plošča ustvari občutek prostornosti in vozniku omogoči, da laže zazna odstopanja v nagibu avtomobila, kokpit pa obda potnike in jim da občutek varnosti. K boljšemu vtisu notranjosti prispeva tudi kakovostno usnje na oblogah, ki so barvno usklajene s streho. Potnikom so na voljo tudi najnovejše povezljivostne in informacijsko-razvedrilne pridobitve.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol