Monocikel z zadnjim kolesom avtomobila

1. 1. 2016
Deli

Ford je pred tedni vložil prijavo za patent nenavadnega električnega vozila z enim kolesom, nekoliko nenavadno alternativo za zložljivo kolo v prtljažniku.

Gre za električni monocikel s sposobnostjo vzdrževanja ravnotežja, katerega integralni del bi bilo zadnje levo kolo osebnega avtomobila. To bi voznik na parkirišču snel z avtomobila, potem pa bi ga pritrdil na okvir s sedežem, krmilnimi ročicami in elektromotorjem, ki bi ga sicer vozil v prtljažniku. Da bi olajšali delo vozniku, so za avtomobil predvideli tudi vgrajeno dvigalo, ki bi samodejno dvignilo kolo, kolo pa bi bilo na avtomobil pritrjeno s posebnim sistemom, ki bi olajšal tudi pritrditev na monocikel.

Seveda takšnega vozila še ne bomo kmalu videli na cestah, saj gre zgolj za patent, s katerim si je Ford zagotovil uporabo, če bi se kdaj morebiti res lotil razvoja nečesa podobnega. Za zdaj o razvoju električnega monocikla z avtomobilskim kolesom, ki bi ga vozili v prtljažniku, še ne razmišljajo ali pa o njem vsaj še niso nič sporočili.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel