Moto test: Aprilia Dorsoduro 750 Factory

27. 10. 2010
Deli

Tako kot je v navadi pri Italijanih iz Noala, so dve leti po predstavitvi 'navadne' Aprilie Dorsoduro 750 za letošnjo sezono predstavili še bolj športno izvedbo s priimkom Factory.

Gre za supermoto izvedbo, ki je zasnovana na modelu Shiver 750. Je nekaj posebnega, saj je glede na konkurenco ne moremo nikamor zares trdno umestiti. Je dvovaljnik, a ne z litrskim motorjem, je lahkoten, a ne tako kot enovaljnik, res pa je, da posrečeno združuje oba skrajna svetova 1.000- ali 600-kubičnih supermoto motociklov.

V tej izvedbi, ki jo do konca razkriva že ime, so šli še korak naprej proti športnosti. Če vam je uspelo odpeljati kakšen kilometer z navadno Aprilio Dorsoduro ali Shiver in vam je bila že ta preveč športna, potem Factory nikakor ne bo za vas.

To je namreč motocikel, ki je bolj kot ne zbirateljske sorte, in lastnik dobro ve, kaj hoče od dobrot, ki so jih kot sladke bombone natresli po torti.

Cena testnega vozila: 9.890 EUR

Motor: dvovaljni V90°, štiritaktni, tekočinsko hlajeni, elektronski vbrizg goriva, 4 ventili na valj, tri različne nastavitve elektronike.

Največja moč: 67, 3 kW (92 KM) pri 8.750/min.

Test si lahko preberete na www.moto-magazin.si.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja