Na 24. avtomobilskem salonu Slovenije se boste lahko preskusili na simulatorju vožnje

24. 3. 2017
Deli
Na 24. avtomobilskem salonu Slovenije se boste lahko preskusili na simulatorju vožnje (foto: Zavarovalnica Triglav)
Zavarovalnica Triglav

V Tehnološkem paviljonu na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije bo tudi Zavarovalnica Triglav, ki bo obiskovalcem salona ponudila možnost, da premierno preizkusijo svoje vozniške sposobnosti na sodobnem simulatorju varne vožnje.

Zavarovalnica Triglav se je novembra 2015 povezala z mlado ekipo podjetja NERVteh, s katerim so razvili simulator varne vožnje, ki je namenjen izobraževanju voznikov. Simulator prinaša možnost, da se uporabniki preizkusijo tudi v nepredvidljivih prometnih situacijah, ki jih poligon varne vožnje ne omogoča – na primer prehitra vožnja skozi naselje, kjer se nenadoma na cesti znajde otrok, neprilagojena hitrost v snegu ali umik nasproti vozečemu vozilu na avtocesti.

 

S simulatorjem bi radi pripomogli k varnejšemu vedenju voznikov na cestah. Z izobraževanjem v varnem okolju lahko vozniki namreč preverijo svoje odzive na nepredvidljive prometne situacije, s tem pa se lahko posledično zmanjša število smrtnih žrtev in prometnih nesreč. Simulator izmeri tudi kognitivne sposobnosti voznika, kot so osredotočenost, koncentracija, srčni utrip in stres ob nepričakovanih nevarnostih in raznih motečih elementih v vožnji, kakršen je na primer mobilni telefon.

 

Za vse obiskovalce avtomobilskega salona z željo po adrenalinu bodo poskrbeli z najsodobnejšo virtualno izkušnjo »dirkaške« vožnje, opravili pa bodo lahko tudi zanimiv test napredne nevrotehnologije za merjenje možganske aktivnosti. Z uporabo posebne naprave bodo lahko virtualno dvignili žogo na zaslonu, kjer se bosta poleg višine žogice prikazovala tudi stopnja koncentracije in delovanje nezavednega dela možganov.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja