Na dražbi v Essnu za več kot 20 milijonov evrov starodobnih avtomobilov

16. 3. 2018
Deli

Britanska dražbena hiša Coys bo na sejmu starodobnikov Essen Techno Classica pripravila dražbo, na kateri bodo dali na boben starodobne avtomobile v skupni vrednosti več kot 20 milijonov evrov.

Na dražbi bo tudi več avtomobilov, ki so odigrali pomembne vloge v filmih, med katerimi gotovo izstopa Lamborghini Miura SV, enak tistemu, ki smo ga videli v originalnem filmu Italian Job. Avtomobil so leta 1967 prodali na Portugalsko in ga pozneje tovarniško predelali v specifikacijo za leto 1974, leta 2008 pa so ga popolnoma obnovili. In cena? Lamborghini Miura SV v pomarančno oranžni barvi je najdražji avtomobil na dražbi in je ocenjen na milijon do poldrugi milijon evrov.

Drugi zanimiv primerek je Bugatti T44 Fiacre by Gangloff iz leta 1928, eden redkih preživelih primerkov tega nekoč izjemno zaželenega avtomobila, ki si ga je v 60. letih lastil zbiralec in avtor številnih knjig o Bugattijih Uwe Hucke. Leta 1977 se je poslovil od njega in ga prodal slovitemu Bugattijevemu dirkaču iz 30. let Helmutu Schellenbergu. Za avto bi lahko iztržili od 500 do 550 tisoč evrov.

Na dražbi bo tudi dirkalnik Brooke E.R.A. Monoposto iz leta 1936, in to vključno s transportnim tovornjakom Bedfrod WS istega letnika in kompletom nadomestnih delov. Močno je tudi nemško zastopstvo z biserom v obliki Porscheja 356 1500 Coupe, tam pa bodo med drugim Lamborghini Espada, Ferrari 330 GT, Aston Martin DB2 in Ferrari Dino 246 GT.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"