Na Japonskem 200 Lamborghinijev pozdravilo rekorderja Zelenega pekla

26. 11. 2018 | Jure Šujica
Deli

Rekorder proge Nordschleif je seveda prišel odet v zeleno barvo, pozdravili pa so ga primerki iz vseh obdobij legendarne znamke.

Sredi letošnjega julija je na Nürbugringu po desetih mesecih vladavine Porscheja 911 GT2 RS padel nov rekord v kategoriji serijskih športnih avtomobilov. Iz rok mu ga je izpulil Lamborghini Aventador SVJ, in čeprav je Porsche svojega rekorderja še nekoliko dodelal ter tako znova prevzel primat, mu številni tega rekorda ne priznavajo, saj je šlo navsezadnje za poznejšo predelavo, opravljeno zunaj tovarne. V očeh mnogih tako Lamborghini še naprej ostaja rekorder.

Med tistimi, ki tako menijo, je verjetno tudi večina izmed več kot 200 voznikov Lamborghinijev, ki so novinca, najmočnejšega serijskega Lamborghinija v zgodovini, pozdravili na njegovi premieri azijskim in pacifiškim (potencialnim) kupcem. Ta se je zgodila v mestu Jokohama na Japonskem, ki sicer po besedah predsednika in generalnega direktorja znamke Stefana Domenicalija velja za enega izmed najpomembnejših trgov znamke Lamborghini na svetu.

»Japonska je za nas izredno pomemben trg. Moja želja je torej, da utrdimo dolgotrajno povezanost naših strank z znamko. Z njimi smo v stiku ves čas, hkrati pa se oziramo v prihodnost, ko bomo podobo znamke še utrdili, kar bomo dosegli s predstavitvijo našega super terenca Urusa, ki bo pritegnil še večji krog strank,« je dejal Domenicali. Da gre res za velik trg, govori tudi dejstvo, da je Lamborghini letos na Japonskem odprl že deveti avtomobilski salon, kako raznovrstni so njihovi kupci, pa govori že pisan izbor vozil na srečanju, kjer so se poleg aktualnih modelov zvrstili tudi primerki vozil, ko so Miura, Countach, LM002 in še bi lahko naštevali.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"