Nagrajenci Dunlopovega izziva so se odpravili na pot proti Škotski

25. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli
Nagrajenci Dunlopovega izziva so se odpravili na pot proti Škotski (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Cilj petčlanske odprave je mesto Dreghorn, med potjo pa jih čakajo številni izzivi.

Na začetku minulega tedna, ko so bile temperature v Sloveniji še nekoliko višje, se je na hladnejši sever odpravila zmagovalna ekipa natečaja Share Dunlop Spirit. Cilj petčlanske ekipe, združene pod imenom Mal na zrak, je škotsko mesto Dreghorn, domače mesto Johna Boyda Dunlopa, moža, ki je pred 130 leti predstavil prvo gumo. A dolga pot na Škotsko še zdaleč ne bo potekala v ravni liniji, saj ekipo čakajo številni postanki in izzivi. Med drugim so se tako že dva dni po začetku ustavili na legendarnem nemškem dirkališču Nürburgring, kjer so preizkusili svoje dirkaške sposobnosti.

»Ko smo zmagali na natečaju, smo takoj zavihali rokave in se lotili dela. V Googlov zemljevid smo vtipkali mesto Dreghorn in poiskali vse možne znamenitosti, ki jih lahko obiščemo na poti. Izbrali smo tiste, ki bodo za nas in naše gledalce najbolj zanimive, in prepričani smo, da na poti ne bo manjkalo avanturizma in zabave. Zelo se že veselimo celotnega 'road tripa', raziskovanja Škotske in seveda vožnje po ˈnapačniˈ strani ceste,« je pred začetkom nepozabnega izziva dejal Kristjan Kolar, vodja ekipe Mal na zrak.

V prihodnjih dneh oziroma nekaj manj kot dveh tednih jih tako čaka še veliko različnih izzivov. Med drugim se bodo tako ta vikend ustavili v britanski meki avtomobilskih in motociklističnih dirk Silverstonu, kjer bo v tem času potekala preizkušnja serije MotoGP. Celotna dogodivščina se bo končala 7. septembra, njihove podvige pa medtem lahko spremljate na spletni strani podjetja Dunlop.

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"