Najbolj zaželen je Ford B-Max

10. 6. 2013
Deli
Najbolj zaželen je Ford B-Max

V Evropi je najbolje prodajani majhni enoprostorec postal Ford B-Max.

Fordove analize podjetja Polk o registracijah kažejo, da je po samo nekaj mesecih prodaje novi Ford B-Max v prvem tromesečju leta 2013 s 15,3-odstotnim tržnim deležem prodaje v Evropi že prevzel vodilni položaj med enoprostorci.

Poenostavljeno to pomeni, da so kupci v prvih treh mesecih kupili že več kot 18.500 B-Maxov. Večino kupcev je navdušil Fordov sistem vrat za preprost dostop, ki ga sestavljajo sprednja vrata s tečaji in drsna zadnja vrata z vgrajenim stebričkom, zato pri vstopanju in izstopanju ali natovarjanju vozila ni nobene ovire. Kar 75-odstotkov vseh kupcev si je opremilo svojega B-Maxa s sistemom Ford SYNC, 42 odstotkov pa jih je izbralo motor leta, litrski bencinski motor EcoBoost.

"Novi B-Max je odlično začel svojo pot po Evropi, največje povpraševanje pa je med zasebnimi kupci," je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. "Z izjemnim oblikovanjem, dovršenim sistemom vrat in pametnimi tehnologijami je B-Max resnično spremenil pričakovanja kupcev majhnih avtomobilov."

Ford B-Max je lani osvojil mednarodno priznanje "AUTOBEST 2013", bralci nemške revije Auto Motor und Sport so mu podelili priznanje Autonis za "Najlepši mali enoprostorec leta 2012", neodvisno združenje za preizkusna trčenja EuroNCAP pa je B-Maxovo varnost nagradilo s petimi zvezdicami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja