Najnovejši McLaren P1 je popolnoma električen

28. 9. 2016
Deli

McLaren je kot eno svojih ključnih strategij v prihodnosti objavil tudi razvoj popolnoma električnega avtomobila, ki ga bo vključil v Ultimate Series, a je malo pohitel, saj je predstavil električni P1, ki je namenjen posebni skupini voznikov ... , ki so mlajši od šest let.

Ride On McLaren P1 je seveda otroški avtomobilček, najbolj kompaktni McLarnov model doslej, ki pa ga poganja resni električni motor, s katerim lahko doseže stanovanjem in otroškim igriščem prijazno največjo hitrost 3 milje na uro, do katere pospešuje le dve sekundi. Majhen nadobudnež ga vžge s pritiskom na gumb z napisom stop/start, ki samodejno prižge tudi luči. Avtomobilček je opremljen tudi s predvajalnikom datotek MP3 s priljubljenimi otroškimi pesmicami, poleg treh prestav za vožnjo naprej pa je na voljo tudi vzvratna, če se mali voznik morebiti znajde na napačnem igrišču.

Avtomobilček je dobavljiv le v eni barvi, vulkansko rumeni, zato pa bodo otroci lahko uživali v dveh prednostih, za katere so odrasli vozniki zaresnih McLarnov P1 prikrajšani. Prva je sredinska pozicija sedenja, kot jo poznamo iz McLarna F1, druga pa vožnja z vetrom v laseh, saj je Ride On McLaren P1 kabriolet.

Kaj pa cena? Zanj bo treba odšteti 375 britanskih funtov, sprva pri izbranih McLarnovih prodajalcih, pozneje pa tudi v prodajalnah igrač.