Napoved: 5. MotorSport Show & Salon

19. 2. 2013
Deli

To, da so organizatorji prestavili MotorSport salon z Gospodarskega razstavišča v ljubljanske Stožice, lahko pomeni le: več prostora in predvsem več dirkanja!

Zato se ne čudite tudi spremembi imena, saj bo poleg razstave najbolj zanimivih športnih in dirkalnih avtomobilov (Salon) poudarek predvsem na spremljevalnem dogajanju (Show). Organizatorji, na čelu z vztrajnima Samom Čedetom in Dragom Božičem, bodo 23. in 24. februarja v ogromne Stožice privabili pisano druščino, od svetovnih prvakov do legendarnih imen slovenskega in jugoslovanskega dirkanja na dveh in štirih kolesih. Naj naštejemo le nekatere: med dirkači kategorije supermoto bo največja zvezda Uroš Nastran, ki je pred tremi leti osvojil naslov evropskega prvaka v razredu Open, do današnjega dne pa je že kar petkrat osvojil naslov državnega prvaka, si prislužil kristalno čelado in naziv motošportnik leta 2011. Med dirkači motokrosa, ki obljubljajo skoke čez 15 metrov, bodo prav gotovo blesteli 23-letni Klemen Gerčar (na svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX3 je zasedel četrto mesto in zmagal na dirki za svetovno prvenstvo v Orehovi vasi), 16-letni Tim Gajser (pozor, to je aktualni mladinski svetovni in evropski prvak v kategoriji do 125 cm3 ter najboljši mladi motošportnik leta 2012 na svetu!!!), Roman Jelen, Aljoša Molnar, Toni Mulec, Rok Rus, mogoče bo prišel tudi Sašo Kragelj itd. Vsekakor vredno ogleda. Za veliko zabave bodo poskrbeli s tekmovanjem minimoto, saj si bodo s komolci pomagali Igor Jerman, Boštjan Skubic in drugi. Avtomobilisti se bodo pomerili v pokalnih dirkalnikih Fiat Grande Punto, precej zanimanja pa bo deležna dirka prvakov, kjer so napovedani Aleš Pušnik, Andrej Jereb, Tomaž Kaučič, mogoče celo Brane Küzmič ...

Za gledalce bo organizator poskrbel z dodatnimi dejavnosti, vključno z nagradnimi igrami, srečanji z najboljšimi dirkači in legendami, pogumni pa se bodo lahko peljali tudi na sovoznikovem sedežu. Se vidimo tam, saj bo Avto magazin na svoji spletni strani sproti in izdatno objavljal najzanimivejše dogajanje! (AMr)

Kje? Stadion Stožice ob ljubljanski severni obvoznici (Bežigrad)
Kdaj? 23. in 24. februarja od 14. do 20. ure
Koliko? Vstopnina stane 20 evrov, dvodnevna je 35 evrov, otroci do šestega leta brezplačno, popusti za dirkače, člane AMZS, študente, dijake, upokojence, invalide (samo v predprodaji na www.eventim.si!).

FOTO: Matej Grošelj, moštva

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol