Napoved: Adria Drift Series: Letos še zanimivejša

19. 4. 2016
Deli

Po izredno uspešni pilotni sezoni se na balkanski asfalt vrača serija Adria Drift z nekaj manjšimi novostmi. Začetek bo konec tega tedna v Zagrebu.

Kar nekaj novosti lahko pričakujemo tudi med tekmovalci. Novincev v seriji bo kar nekaj. Poleg 'domačih' dirkačev se bo razširila še udeležba iz Avstrije in Italije. Veliko oči bo zagotovo uprtih v Dražena Pavičiča z več kot 600 'konjskim' BMW E30. Tudi njegov sin Karlo, ki je v prejšnji sezoni že mešal štrene pri vrhu, je še bolj nabril svojega BMW E46 in ni izključeno, da se ne bo letos vmešal v boj za naslov prvaka. In ta bo vsekakor oster in zahteven. Uroš Berdajs po lanskem osvojenem naslovu zagotovo ne bo odnehal, Ivu Znaorju pa lansko drugo mesto verjetno ni vzelo volje po drsenju? Preseneti lahko še Jure Poljak z novim avtomobilom, v prejšnji sezoni pa smo lahko že občutili, kako nevaren je Clemens Kauderer. Le Toyota mora zdržati. Pozabiti ne smemo niti na Daria Folerja, Gorana Simića, svoj nastop pa sta napovedala tudi brata Houtondji, zagotovo najatraktivnejša drifterja prejšnje sezone.

Letos se popolna adrenalinska izkušnja začne v Zagrebu 24. aprila z RD1 – THE KICK OFF in se bo nadaljevala 29. maja v Krškem z RD2 – THROWDOWN. RD3 – THE ARENA bo na sporedu 26. junija, zgodila pa se bo v splitski Areni in bo lokacijsko ter ambientalno zagotovo najzanimivejši dogodek te sezone. Poleg tega datum (konec junija) kar sam kliče po organizaciji dopusta v srednji Dalmaciji. Po dopustu in medsezonskih testiranjih v juliju se karavana seli v Beograd, kjer bo 4. septembra na sporedu RD4 – METRO CITY, spektakularno finale pa pod imenom RD5 – THE TERMINAL 2. oktobra znova v Ljubljani.

Za ogled natančnejših lokacij, stez in drugih informacij vabljeni na www.adriadriftseries.com.

Besedilo: PR Foto: PR

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja