Napoved: Gorska dirka Lučine spet obeta adrenalinski spektakel!

4. 8. 2015
Deli

Ta konec tedna bo Poljanska dolina gostila najhitrejše dirkače evropskega gorskega pokala. Favorita za skupno zmago sta Italijan Federico Liber in Švicar Tiziano Riva. V slovenskem državnem prvenstvo se bo troboju med Marcem, Prekom in Ivičem pridružil vedno atraktivni Bubnič.

Dirka v Lučinah se je prvič pritihotapila na slovensko dirkalno sceno pred natanko desetimi leti. Od majhne, lokalne dirke se je skozi desetletje prebila v pomembno športno prireditev, ki se že nekaj let točkuje tudi za evropski gorski pokal. Tako kot v preteklih letih je organizatorju, ljubljanski AMD Zvezda, uspelo privabiti skoraj 100 nastopajočih dirkačev iz vse Evrope, kar je garancija za vrhunski adrenalinski spektakel in odličen razlog, da ljubitelji gorskega dirkanja ta vikend preživite v Poljanski dolini, le streljaj od prestolnice.

Favorita za zmago v skupnem seštevku sta Italijan Federico Liber (Formula Gloria CP8) in Švicar Tiziano Riva (Reynard F3000), vrhu pa se bo zelo približala tudi češka trojica Janik, Svoboda, Trnka z atraktivnimi Normami. Z uvrstitvijo med najhitrejšo peterico se bo spogledoval tudi slovenski predstavnik Vladimir Stankovič, ki letos tekmuje s formulo 3.

Boju za najvišje stopničke v slovenskem državnem prvenstvu se bo po tehničnih težavah na uvodnih dirkah znova pridružil ljubljenec domačega občinstva Milan Bubnič (Lancia Delta Integrale), ki se bo spopadel z vodilnim v prvenstvu Petrom Marcem (Mitsubishi Lancer) ter Alešem Prekom (Honda Civic).

Treningi so na sporedu v soboto, 8. avgusta, ob 11. uri, tri tekmovalne vožnje pa v nedeljo, 9. avgusta, ob 10. uri.

Cena vstopnine je 10 evrov za sobotne treninge, 12 evrov za nedeljsko dirko, za dvodnevno karto pa bo treba odšteti 15 evrov. Za otroke do 15. leta starosti je vstop prost.

Uradna stran dirke

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"