Naša akcija - Najboljši avtomobili 2009

28. 9. 2008
Deli

Lani ste izbirali devetič zapored, letos pa nas čaka jubilejna razglasitev najboljših avtomobilov. Kot vedno jih boste izbrali izključno vi.

  • Celoten seznam avtomobilov, ki sodelujejo v akciji, najdete tukaj.

Pri Avto magazinu v isti košari ne boste našli jabolk in hrušk, saj razvrščamo pločevino v avtomobilske razrede, prav v vsakem pa izberemo zmagovalca. Že desetič zapored smo del vseevropske akcije Najboljši avtomobili, tokrat z dodatkom 2009 v imenu (medna­rodno ime akcije je Best Cars 2009).

Poleg Slovenije v tem izboru sodeluje še 16 evropskih držav, in sicer Portugalska, Španija, Francija, Švica, Italija, Norveška, Švedska, Poljska, Nemčija, Češka, Slovaška, Madžarska, Romunija, Hrvaška, Grčija in Turčija. Akcija, ki torej zajema poglede različnih kultur, različna razmišljanja in potrebe, se v zadnjih letih lahko hvali z okoli pol milijona prispelih glasovnic, ki govorijo o avtomobilskem razmišljanju evropskega ljudstva.

Posebnost akcije Najboljši avtomobili je, da novinarji ne glasujemo, torej so rezultati odvisni povsem od vaših glasov. Vi, drage bralke in bralci, ocenjujete avtomobilske znamke, primerjate njihove modele in glasujete za svoje favorite. Vi krojite vrstni red v vsakem razredu in pomagate pri ustvarjanju evropskega mnenja o avtomobilskih znamkah in avtomobilskih modelih.

Ne izberete pa le enega avtomobila, glasujete namreč v desetih avtomobilskih kategorijah oziroma razredih. Določite favorite med mini avtomobili, med malimi avti, poiščite jih v obeh delih srednjega avtomobilskega razreda, v luksuznem, med športniki, terenci, kabrioleti in limuzinskimi kombiji.

Potek glasovanja . .

Glasovanje poteka z glasovnicami, ki jih najdete v 20. številki revije Avto magazin, glas za svojega favorita pa lahko oddate tudi na internetu.

Glasovanje z glasovnicami

Glasovnica, ki jo najdete v 20. številki revije Avto magazin, je sestavljena iz dveh delov: v enem vas sprašujemo o vašem avtomobilu in morebitnem nakupu avtomobila, na drugem delu glasovnice pa je (v zgornjem delu) polje s črkami in z imenom kategorije, kamor vpišite svojega favorita v posameznem razredu. Na glasovnici vas sprašujemo tudi, kakšno je vaše mnenje o lastnostih posameznih avtomobilskih znamk. V polja lahko zapišete tudi več številk, in sicer v takšnem vrstnem redu, kot bi razvrstili posamezne znamke. Zaradi sodelovanja v nagradnem žrebanju ne pozabite na glasovnico napisati svojega imena, priimka in naslova. Glasovnico pošljite na naslov Avto magazina, p.p. 720, 1001 Ljubljana.

Internetno glasovanje

Glasovanje poteka tudi prek spletnega naslova www.best-car.eu/slo. Glasovnica na omenjeni spletni strani je ista kot v reviji, pred glasovanjem pa je potrebno vnesti kodo, ki jo najdete na glasovnici v 20. številki revije Avto magazin. Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom revije Avto magazin, glasovnice lahko prevzamete tudi v uredništvu Avto magazina, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana, telefonska številka uredništva (01) 3000 700.

Da bi vam olajšali izbiro, smo tako kot vsako leto do zdaj priložili fotografije vseh modelov. Vzemite si čas in izberite svoje favorite. Zaradi vseevropskega pomena akcije Najboljši avtomobili 2009 pa so v glasovanje zajeti tudi nekateri avtomobili, ki uradno žal niso na voljo na slovenskem trgu.

V 22. številki Avto magazina bomo še enkrat objavili glasovnice, v začetku prihodnjega leta pa rezultate. Slovenske in evropske, se razume. Takrat bomo tudi podelili priznanja zmagovalcem, izžrebali bomo nagrajence in podelili nagrade.

Rok za oddajo glasovnic je do vključno 25. novembra 2008, upoštevali pa bomo vse glasovnice, ki bodo prispele do tega dne oziroma s poštnim žigom s tem datumom.

Nagrade akcije Najboljši avtomobili so: motorne sanke, cestni skuter, 5x fotoaparat, 1x navigacija, pnevmatike, 10x set moške kozmetike Ferrari.

Pravila igre

  • Nagradna igra poteka od objave prve glasovnice v AM št. 20/2008 do 23. 11. 2008.
  • Nagrajence bomo o rezultatih nagradne igre obveščali pisno po pošti.
  • Žrebanje bo v prostorih redakcije Avto magazina v Ljubljani na Vošnjakovi 3, februarja 2009.
  • Nagrade morajo nagrajenci prevzeti najkasneje mesec dni po prejemu pisnega obvestila. Po tem času nagrajenec ni več upravičen do nagrade.
  • Pri žrebanju bomo upoštevali le pravilno izpolnjene glasovnice (napisani morajo biti vsi podatki, ki so zahtevani na glasovnici: ime, priimek, naslov, davčna številka z davčno izpostavo itd.).
  • Rezultati žrebanja so dokončni in se nanje ni mogoče pritožiti.
  • Nagrade niso prenosljive in jih ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo blago.
  • Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom revije Avto magazin, glasovnice lahko prevzamete v uredništvu Avto magazina.
  • Nagrajenec se zavezuje izplačevalcu nagrade poravnati strošek plačane akontacije dohodnine. Nagrajenec ni upravičen do nagrade, dokler ne izpolni navedene obveznosti.
  • S pravilno izpolnjeno glasovnico udeleženec nagradne igre potrjuje, da je seznanjen s pravili nagradne igre.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"