Naskok 284 srčnih kolesarjev na Vršič uspel

8. 6. 2015
Deli

V soboto se je uspešno zaključil prvi Red Bull Goni Pony vzpon na najvišji cestni prelaz v Sloveniji.

Vršiča se je lotilo 284 kolesarjev, med katerimi je bilo tudi trideset deklet, in večini je tudi uspelo prikolesariti do vrha. Z Rogovo legendo Ponyjem se je namreč na vrha Vršiča uspelo povzpeti kar 15 ženskam in 231 moškim. Najpočasnejši so do vrha potrebovali dobri dve uri, najhitrejši, Jeseničan Lenart Noč, pa le 47 minut in 47 sekund, kar je le dobrih 15 minut več od rekorda Juriša na Vršič in osem minut več od njegovega osebnega rekorda. Najhitrejša dama je bila Jasmina Jelovšek, ki je 13,6-kilometrski vzpon premagala v uri, štirih minutah in 19 sekundah.

Zmagovalec, sicer eden najboljših gorsko-kolesarskih maratoncev pri nas, je na cilju dejal: "Dolžina vzpona je baje 13,6 km, ampak jaz sem jih tokrat s cik-cakanjem naredil več. Včeraj sem imel težak trening, zato sem imel težke noge, nato sem prišel v svoj ritem in cik-cakal, kar je bila najhitrejša opcija za na Vršič." Noč je sicer pri Tonkini koči prehitel drugouvrščenega gorskega tekača Simona Novaka, tretji pa je bil specialist za kolesarske vzpone Tomaž Dolar.

Najhitrejša dama Jasmina Jelovšek, sicer triatlonka, je povedala: "Ko sem izvedela za tekmovanje, sem našla in uredila ponyja. Zdržal je do vrha. Luštno kolo je, mislim da ima odličen prenos. Težava teh koles je le, da so malo starejša."

Žirija je na koncu podelila še naslov za najboljši retro slog, ki sta ga dosegla aerobična Tanja Kranj in šarmantni Nejc Perko.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"