Naslednji Polestar, model 2, prihaja leta 2019

16. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Uvrščen bo v razred srednje velikih električnih limuzin, križanec Polestar 3 je napovedan za kakšno leto pozneje.

Festival hitrosti v Goodwoodu je – kot to nakazuje že njegovo ime – v veliki namenjen hitrosti, hitrim avtomobilom in dirkanju. Vse pa kljub temu ni podrejeno zgolj hitrosti, ampak tudi nekoliko bolj običajnim avtomobilom, njihovim predstavitvam ali preprosto njihovi prihodnosti in prihodnosti znamk. O tem je pogovor potekal tudi pri Polestarju, ki se je središča avtomobilskega dogajanja v Veliki Britaniji pretekli konec tedna udeležil z namenom tamkajšnje predstavitve Polestarja 1.

Vsi pogovori pa niso potekali zgolj o prestižnem hibridnem kupeju, ampak tudi o prihodnjih vozilih znamke. V pogovoru za spletni portal Autocar je tako Jonathan Goodman, operativni direktor podjetja Polestar, največ pozornosti namenil modelu Polestar 2, o katerem je razkril nekaj novih in potrdil nekatera že znana dejstva. Polestar 2 je namreč najtežje pričakovan avtomobil znamke švedskih korenin in kitajskega porekla, ki bo na ceste zapeljal leta 2019.

Glavni konkurent je Tesla Model 3

Kot je znano, bo avtomobil, zasnovan na konceptu Volvo 40.2, od katerega naj bi se le malo razlikoval, na trgu v največji meri mešal štrene Teslovemu modelu 3, tako po velikosti kakor tudi s ceno. Ta se bo po besedah Goodmana gibala med 34.000 in 57.000 evri. Pogonski sklop po razpolagal z 294 kilovati moči, baterijski sklop pa bo v najboljšem primeru zagotavljal do 560 kilometrov avtonomije.

Poleg Polestarja 2 pa podjetje razmišlja tudi o tretjem avtomobilu, ki bo zapolnil ponudbo v razredu večjih športnih križancev, nosil pa bo oznako Polestar 3. Tako z njim kakor z modeloma 1 in 2 pri Polestarju merijo predvsem na mlade in uspešne poslovneže ter direktorje, kar pa je pravzaprav nekako v nasprotju s podobo znamke Volvo, iz katere se je Polestar razvil. Kljub temu pa bi avtomobil lahko bil privlačen in zanimiv tudi za starejšo populacijo.