New York - avtomobilska razstava je pred vrati

12. 4. 2014
Deli

Avtomobilska razstava v New Yorku napoveduje bogato bero pomembnih novosti.

Običajno avtomobilska razstava v New Yorku (vedno se začne na velikonočni petek ) prinese le nekaj zanimivih novosti, a razmere z naraščajočim povpraševanjem v ZDA zahtevajo, da se ameriškemu trgu večina svetovnih izdelovalcev močneje posveča. Tako je tudi letošnja bera novosti na Manhattnu kar pestra in pravzaprav presenetljivo bogata. Ko to pišemo, vsi izdelovalci še niso razkrili vseh novosti (novinarski dan bo prav na dan izida te številke revije).

BMW se bo v New Yorku predstavil s svetovno premiero novega križanca X4 ter ameriško premiero M4 Cabria. Alfa Romeo se bo po dolgih letih odsotnosti predstavila s svojim športnim 4C. Japonska Acura (Hondina premijska znamka) bo predstavila novi vstopni model TLX (tekmec Audiju A4, BMW serije 3 ali Mercedesu C). Dodge bo ob prihajajočem praznovanju stoletnice znamke predstavil dva prenovljena modela, oba izredno zmogljiva, Chargerja in Challengerja.

Po predstavitvi sprememb videza na evropskem Focusu bo Ford predstavil podobne spremembe tudi na različici Focusa za ameriški trg.

Korejski Hyundai si veliko obeta od temeljito prenovljene Sonate (ki bo jeseni postala tudi evropski i40).

Ameriško premiero novega modela Renegade napoveduje Jeep.

Land Rover bo v New Yorku predstavil pomembno študijo, ki bo naznanila celotno paleto prenovljene ponudbe modelov z oznako Discovery. Ta naj bi postala podobna podznamka, kot je že Range Rover. Študija Discovery Vision Concept bo predstavila tudi nekaj zanimivih tehnoloških novosti, prvi so nadeli ime Invisible technologies. S kamerami pod prednjim delom avtomobila bodo namreč na motorni pokrov avtomobila projicirali sliko izpod avtomobila, da bo imel voznik popoln pregled nad tem, kje vozi (na sliki).

Povsem nov model bo tudi Kijin večji enoprostorec, nekakšen novi ameriški Carnival, ki bo tako kot do zdaj menda obdržal ime Sedona.

Mercedes-Benz bo v New York pripeljal najmočnejšo različico razreda S, torej S63 AMG. Nissan bo obiskovalcem premierno predstavil novi rod Murana. Porsche za Američane predstavlja Boxterja GTS, Subaru bo tu z novim Outbackom, Toyota pa bo Camryja prenovila precej bolj temeljito, kot bi bilo običajno za prenovo po le nekaj letih na ameriškem trgu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja