Nissan GT-R za tiste, ki bi radi še več

5. 6. 2016
Deli

Nissan je na Nürburgringu predstavil Nissana GT-R Nismo 2017, ki je namenjen tistm, ki jim zmogljivosti "navadnega" GT-R niso dovolj.

Prednji del, ki so ga osvežili v skladu z osvežitvijo NIssana GT-R, ima razširjeno rešetko "V-Motion" v barvi črnega kroma, ki z večjim zajemom zraka skrbi za učinkovito hlajenje Takumijevega 3,8-litrskega motorja V6 z dvema turbinskima puhaloma, ki v Nismu razvija moč 600 'konj' in navor 652 njutonmetrov.

Okrepljeni motorni pokrov pripomore k zmanjšanju deformacij karoserije in aerodinamično obliko obdrži tudi pri velikih obremenitvah, prednji odbijali pa so izdelani iz kompozitov in so zaradi optimalnega prekrivanja ogljikovih vlaken zelo trdni. Krilca izboljšujejo aerodinamiko in povečujejo potisk k tlom, ki pripomore predvsem k povečanju stabilnosti v ovinkih. K boljši legi na cesti pripomorejo tudi bolj trdna karoserija, izpopolnjeni blažilniki, vzmeti in nosilci.

Tako kot pri Nissanu GT-R so tudi pri njegovi najmočnejši različici število stikal v notranjosti iz kombinacije ogljikovih vlaken in alkantare z 27 zmanjšali na 11 ter dodali 8-palčni na dotik občutljivi zaslon. Na voljo bo s petimi barvami karoserije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja