Nissan pripravlja podaljševalnik dosega za novi kompaktni avtomobil

5. 7. 2016
Deli
Nissan pripravlja podaljševalnik dosega za novi kompaktni avtomobil (foto: Nissan)
Nissan

Nissan je objavil, da bo v priključno-hibridnem avtomobilu, ki ga bo predstavil marca prihodnje leto, prvič serijsko uporabil tehnologijo podaljševanja dosega "e-Power", ki jo je na zadnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil s študijo Gripz.

Kot je povedal predsednik uprave koncerna renault-Nissan Carlos Ghosn, bo pogonski sklop svojo premiero doživel v "novem kompaktnem avtomobilu", čigar ime sicer še ni znano, a bi lahko v prodajnem programu izpodrinil Nissan Leaf. Novinca bodo spomladi sicer predstavili le za japonski trg in ni gotovo, če ga bodo prodajali tudi na drugih trgih. Nissan v novi pogonski sklop predvsem vlaga upe, da bodo z njim lažje dosegli svoj cilj: nizkocenovni električni avtomobil, ki bo suvereno premagoval tudi daljše razdalje.

Ghosn je povedal še, da bodo z pogonskim sklopom "e-Power" ugodili zahtevam trga po avtomobilu z večjo avtonomijo in učinkovitim izkoristkom goriva, z živahnostjo, tihim delovanjem in hitrimi pospeški pa bo na ravni električnega pogona iz Nissana Leafa. "e-Power" sicer deluje na podoben način kot pogonski sklop v Chevroletu Voltu, kar pomeni, da majhen bencinski motor služi proizvodnji elektrike, ki se shranjuje v baterije, iz teh pa se potem napaja elektromotor, ki poganja kolesa.