Nissan Qashqai se pelje bolj samostojno

7. 3. 2017
Deli

Nissan je v Ženevi predstavil osveženega Qashqaija, pri katerem je glavna lastnost to, da poleg nekaterih dodatkov iz višjih razredov uvaja tudi nekatere tehnologije avtonomne vožnje.

Qasqai bo namreč od poletja naprej na voljo tudi s tehnologijo avtonomne vožnje ProPILOT, ki bo voznikom pri vzdrževanju smeri, zaviranju in pospeševanju pomagala, da bodo zagotovo ostali na svojem voznem pasu. Vožnja bo zaradi tega bolj zanesljiva, boljši bo nadzor nad avtomobilom, ta pa bo lahko voznika razbremenil tudi med vožnjo v koloni.

Notranjost je sicer urejena bolj kakovostno in z novim večfunkcijskim volanskim obročem, povsem nova pa je tudi oprema Tekna+, s katero se Qashqai spogleduje z avtomobili višjih razredov.

Nissan je v Ženevi sicer predstavil tudi 'celostno avtonomno mobilnost' (Seamless Autonomous Mibility, SAM), Nasino tehnologijo, ki bo avtonomnim avtomobilom pomagala pri navigaciji, če bodo naleteli na nepričakovane ovire. Napredovala je tudi njihova tehnologija za ponovno uporabo izrabljenih avtomobilskih baterij v entoah xStorage, ki med drugim napajajo tudi Ajaxov stadion V Amsterdamu. Kmalu pride tudi druga generacija električnega Leafa, ki ga bodo tudi opremili s tehnologijo ProPILOT.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"