Prenovljeni Nissan X-Trail naprodaj tudi v Sloveniji

8. 1. 2018
Deli

Z januarjem je v Sloveniji na voljo prenovljeni Nissanov veliki športni terenec X-Trail, ki so mu namenili predvsem oblikovne spremembe in izboljšave notranjosti. Prvič je na voljo tudi z različico N-Connecta, razpolaga pa tudi s tehnologijami avtonomne vožnje ProPilot.

Spredaj izstopa predvsem velika maska V-Motion, ki je obdana z dvema sklopoma žarometov, ki se oblikovno razlikujejo glede na to, če so halogenski ali led. Oboji so obdani z dnevnimi lučmi v obliki bumeranga. Meglenke niso več okrogle, ampak oglate. Zadaj je odbijač postal bolj robusten, osvetlitev pa je popolnoma urejena v tehniki led. Zaradi spremenjene oblike je X-Trail pet centimetrov daljši od predhodnika, druge mere pa so ostale enake, prav tako kot tudi količnik zračnega upora 0,32. Nove so tudi štiri karoserijske barve.

Notranjost se od predhodnikove razlikuje predvsem po novem volanskem obroču, na voljo pa je s petero ali sedmero sedeži. Poleg drugih posodobitev si kupci lahko omislijo tudi dvobarvno ureditev usnjenega oblazinjenja, na voljo pa je tudi novo ozvočenje Bose. Vrata prtljažnika se lahko odpirajo s kretnjo noge.

Novi Nissan X-trail je na voljo s tremi motorji, 163-'konjskim' bencinskim in dvema turbodizelskima: 1,6 dCi z močjo 130  in 2,0 dCi z močjo 177 'konjev'. Z bencinskim je na voljo le s prednjim pogonom in stane najmanj 25.900 evrov, z obema turbodizelskima pa lahko kupci izberejo tudi štirikolesni pogon. S šibkejšim dizlom in prednjim pogonom je na voljo za najmanj 26.800 evrov, enako motoriziran s štirikolesnim pogonom pa za najmanj 30.800 evrov. Z 2-litrskim dizlom stane najmanj 32.300 evrov, oziroma 33.100 evrov s štirikolesnim pogonom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"