North Coast 500 v električnem avtomobilu

1. 5. 2016
Deli

Škotski navdušenec za električne avtomobile Christopher Ramsey je pred kratkim z električnim Nissanom Leafom 30 kWh uspešno prevozil epsko pot North Coast 500.

North Coast 500 je 830 kilometrov dolga krožna scenska pot po škotskem višavju, ki jo nekateri imenujejo tudi škotska Route 66. Začne se pri gradu v mestu Inverness, potem pa voznike vodi mimo slikovitih gradov, morskih obal, skozi divjino in mimo gora ter krog spet sklene v Invernessu.

Ramsey meni, da je prvi voznik, ki je precej zahtevno pot prevozil popolnoma električno. Vožnja po North Coast 500 se mu je zdela preprosto osupljiva dogodivščina z izjemnimi razgledi in zvoki narave, ki so v kabino skoraj nemoteno prihajali tudi zaradi povsem tihega pogona. Kot je povedal, je bila to tudi najtežja izkušnja, odkar se naokoli vozi z električnimi avtomobili, sploh na odseku poti, kjer so bile izključene kar tri hitre polnilne postaje zaporedoma.

Ramsey sicer ni novinec v svetu daljinskih voženj z električnimi avtomobili, saj je septembra lani denimo prevozil več kot 2600 kilometrov, ko se je iz John O'Groatsa odpravil v Land's End in nazaj ter dokazal, da polnilna infrastruktura omogoča tudi daljša potovanja z električnimi avtomobili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja