Nov Hondin električni športnik bo premiero doživel na avtomobilskem salonu v Tokiu

29. 9. 2017 | Jure Šujica
Deli

Honda bo poleg tega na domačem salonu obeležila tudi obletnico svojega najbolje prodajanega dvokolesnika, modela Super Cub.

Slab mesec dni pred začetkom mednarodnega avtomobilskega salona v Tokiu v javnost že curljajo prve informacije o novih avtomobilih in motorjih, ki bodo tam doživeli svojo premiero. Še posebno pozornost temu sejmu namenjajo domači proizvajalci, med katerimi pomembno vlogo igra Honda. Slednja za Tokijski salon pripravlja popolnoma nov koncept električnega avtomobila z imenom Sports EV Concept.

Omenjena novost bo predstavljena ob boku avtomobila Urban EV Concept, kateri je premiero doživel na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu in s svojo preprosto podobo navdušil obiskovalce. Z informacijami o novem električnem športniku so pri Hondi še precej skopi, a glede na to, da obljubljajo vsakodnevno uporabnost in kompaktne dimenzije karoserije, lahko pričakujemo avtomobil, namenjen širokemu krogu kupcev.

Jubilej modela Super Cub

Prav posebno mesto na razstavnem mestu pa bo namenjeno mopedu z imenom Super Cub. Honda namreč te dni praznuje 60. obletnico začetka proizvodnja tega trdoživega dvokolesnika. Hkrati z obletnico Honda beleži tudi 100 milijonov prodanih primerkov tega modela, zato z gotovostjo lahko trdimo, da gre za najbolje prodajan motor v zgodovini. Obiskovalci bodo na sejmu tako lahko videli kratek pregled zgodovine Honde Super Cub, vključno s posebno serijo modela Super Cub 110 in popolnoma novim Super Cub 125c.

Med ostalimi novostmi Honda omenja še novo, peto generacijo modela CR-V, modela, ki velja za enega začetnikov in hkrati tudi najbolje prodajanih avtomobilov v razredu tako imenovanih športnih terencev. S tem modelom Honda predstavlja tudi novo hibridno tehnologijo dveh motorjev, poimenovano i-MMD. Ob CR-Vju bo Hondin razstavni prostor bo zaključeval model NeuV. Gre za prototip, katerega je Honda predstavila že na januarskem sejmu CES v Las Vegasu, gre pa za avtomobil, ki s pomočjo umetne inteligence in različnih senzorjev zaznava nivo stresa, ki ga voznik doživlja med vožnjo. NeuV mu nato napodlagi zbranih podatkov ponuja druge poti ali pa celo aktivnosti, s pomočjo katerih se bo stopnja stresa zmanjšala.

Jure Šujica

Foto: Honda

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja