Nova Corvette močnejša kot kadarkoli prej

30. 11. 2017 | Jure Šujica
Deli
Nova Corvette močnejša kot kadarkoli prej (foto: Chevrolet)
Chevrolet

V najmočnejši različici naj bi imela kar 850 'konjev'.

Že nekaj časa je bolj kot ne jasno, da bo naslednja generacija priljubljenega ameriškega 'mišičnjaka – čeprav tega v tovarni še niso uradno potrdili – v primerjavi z aktualnim avtomobilom in vsemi poprej močno spremenjena. Avtomobil bo imel namreč prvič v zgodovini model sredinsko postavljen motor za sedeži in ne več nad oziroma takoj za prvo osjo, kot je bilo to v vseh dosedanjih modelih.

Sedaj pa so na uradnem forumu, na katerem se združujejo ljubitelju omenjenega avtomobila na dan prišli zaupni tovarniški podatki, iz katerih so razvidni podatki, s kakšnimi motorji bodo v prihodnosti opremljene Corvette. Tovarna tako za omenjeni model predvideva tri različne motorje s prostorninami 4,2 litra, 5,5 litrov in 6,2 litra, kakršnega poznamo že danes.

Generacija C7 ostaja v ponudbi vsaj do leta 2021

Vsi motorji bodo tradicionalno 8-valjni, a medtem, ko bo največji 6,2 litrski motor, kakršnega bo imela tudi pred kratkim predstavljena različica ZR1, podprt s kompresorjem, bosta tako 4,2-litrski, kot tudi 5,5-litrski motor opremljena s parom turbo puhal. Večja različica motorja naj bi po omenjenih podatkih premogla kar 850 'konjev', manjši pa bi iz sebe po pričakovanjih lahko iztisnil okrog 650 'konjskih' moči.

Zdi pa se, da Chevrolet ni povsem prepričan v uspeh Corvette s sredinsko postavljenim motorjem. Pred kratkim je namreč predstavil novo izvedenko z oznako ZR1, ki pa bo na ceste zapeljala šele leta 2019. Hkrati pa je iz dokumentov razvidno, da bodo s proizvodnjo 7. generacije športnika prenehali šele leta 2021, kar pomeni, da bosta nekaj let na trgu oba modela avtomobila.

Jure Šujica

Foto: Chevrolet

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja