BMW Concept Z4 je napoved nove generacije BMW-jevega roadsterja

18. 8. 2017
Deli

BMW je na razstavo elegance na Pebble Beach v Kaliforniji pripeljal študijo naslednika že malo ostarelega roadsterja Z4. Imenuje se BMW Concept Z4 in nakazuje, da se bo tudi novi roadster imenoval BMW Z4 in ne Z5, kot so nekateri ugibali.

Kot pravi BMW-jev šef oblikovanja Adrian van Hooydonk, študija v vseh perspektivah in vseh podrobnostih izraža BMW-jev novi oblikovni jezik: "Od dinamičnega videza vpadljivih bokov, do čisto odrezanega zadnjega dela  je nekaj linij in prefinjenih prehodov med površinami dovolj, da ustvarijo občutek moči in čustvenosti."

BMW je Conceptu Z4 sicer namenil klasične roadsterske elemente, kakršni so razmeroma dolga medosna razdalja, nizka razpotegnjena silhueta in kompaktni zadnji del, ki pa so jim dali precej svežine in jim namenili najnovejše BMW-jeve oblikovalske prijeme. S krajšim pokrovom motorja in previsi so dosegli, da voznik sedi bliže središču avtomobila kot v aktualnem roadsterju, s klinasto obliko pa povečali občutek dinamike. V oči padeta tudi izboklini za sedeži, v kateri sta integrirana varnostna loka in pripomorejo tudi k elegantnemu videzu in dobri aerodinamiki študije.