Nova Toyota Rav4 prihaja že konec meseca

13. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli
Nova Toyota Rav4 prihaja že konec meseca (foto: Toyota)
Toyota

Novinec bo oblikovan precej bolj dinamično, kaj se bo skrivalo pod motornim pokrovom, pa za zdaj lahko le ugibamo.

V zgodovini športnih terencev ima Toyota Rav4 prav posebno mesto. Gre namreč za, kot bi lahko rekli, pionirja vseh SUV-ov, saj je prva generacija na ceste zapeljala že leta 1994, ko ta razred avtomobilov sploh še ni obstajal. Do zdaj so na cesto zapeljale že štiri generacije, zadnja leta 2013, zato je v bistvu nekako že čas, da Toyota predstavi naslednika. Ta bo luč sveta zagledal na avtomobilskem salonu konec meseca v New Yorku.

Uradna predstavitev avtomobila bo torej potekala 28. marca, kljub bližajočemu se datumu pa je japonski proizvajalec še zelo skop z informacijami. Ob napovedi premiere je tako prikazal zgolj temno fotografijo vozila, na kateri pa lahko vidimo, da bo avtomobil oblikovan precej bolj dinamično v primerjavi z aktualnim modelom. To še posebej velja za zadnji del vozila, kjer bo steklo prtljažnih vrat postavljeno precej bolj položno – podobno kot na primer na enem izmed glavnih konkurentov, Mazdi CX5.

Malo znanih je tudi informacij o pogonskem sklopu. A glede na to, da je Mazda že napovedala, da ukinja prodajo dizelskih motorjev, bo izbira vsaj na začetku precej manjša. Iz aktualne generacije bi se tako v novincu lahko znašli le 2- in 2,5-bencinski motor ter 2,5-litrski hibrid s 176 'konji', a glede na to, da bo že novi Auris opremljen z novim dvolitrskim motorjem s 180 'konji', bi ta najverjetneje lahko svoje mesto našel tudi v novem SUV-u.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol