Nova Seat Ibiza se predstavlja z bencinskimi trivaljniki

13. 6. 2017
Deli

V Slovenijo je pripeljala nova Seat Ibiza, prvi model Volkswagnovega koncerna, ki so ga zasnovali na novi modularni platformi za majhne avtomobile MQB A0.

Ibiza je z novo generacijo nekoliko zrasla, precej izdatno pa je opremljena tudi z elektronskimi pripomočki za varnost, obveščenost in razvedrilo. Kot takšna bo še naprej igrala vlogo najpomembnejšega modela španske znamke, ki so ga v petih generacijah prodali v več kot 5,4 milijona primerkih.

Ibiza bo v Sloveniji naprodaj s štirimi paketi opreme, Reference, Style in enakovrednima FR in Xcellence, v kombinaciji s štirimi bencinskimi in tremi različicami turbodizelskega motorja 1,6 TDI. Za zdaj so na voljo litrski bencinski trivaljniki, 75-'konjski' atmosferski ter 95- in 115-'konjska tubobencinska, 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik z močjo 150 'konjev' in turbodizelski motorji pa bodo na voljo kasneje. Cene se začnejo pri 12.500 evrih, z akcijsko ponudbo, ki vključuje financiranje, pa pri 11,500 evrih. Pri b slovenskem uvozniku računajo, da bodo letos prodali 300 novih Ibiz, skupaj z odhajajočo Ibizo jih bo predvidoma 623, skupaj pa bodo prodali okrog 2500 avtomobilov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja