Nova Toyota Supra gostja Festivala hitrosti v Goodwoodu

8. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli
Nova Toyota Supra gostja Festivala hitrosti v Goodwoodu (foto: Toyota)
Toyota

A popolnega razkritja še ne bo.

Festival hitrosti ali Festival of Speed, kot se uradno imenuje dogodek, ki poteka na posestvu Goodwood grofa Richmonda, vsako leto postreže s številnimi avtomobilskimi poslasticami, od prototipov do novodobnih športnikov, dirkalnih in tudi klasičnih avtomobilov. Letos pa bo pestro dogajanje ob 25-letnici prireditve v zahodnem Sussexu začinila še znamka, ki je tam nismo najbolj vajeni. To je Toyota, ki bo predstavila težko pričakovano Supro.

Prototip novega športnika smo prvič sicer že videli na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, a je Toyota takrat predstavila 'le' dirkaško različico avtomobila, obarvano v barve dirkaškega oddelka Gazoo racing. Tokrat bo nekoliko drugače, saj bo Toyota, sodeč po objavi na Twitterju, predstavila serijsko izvedbo avtomobila oziroma predserijsko, saj bo vozilo še vedno odeto v (zanimivo) kamuflažno folijo.

Čeprav bo avtomobil oblečen v kamuflažno folijo, pa je pričakovati, da bo Toyota z njim nastopila tudi na slavni gorsko hitrostni dirki. Na uradno predstavitev bo treba še nekoliko počakati. Po neuradnih podatkih naj bi Toyota avtomobil v celoti razkrila šele na avtomobilskem salonu v Detroitu januarja prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel