Novi Land Rover Defender že leta 2019 in s pogonom na elektriko

12. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Elektrifikacija Defenderja je del strategije Jaguarja in Land Roverja, ki bo začela veljati po letu 2020.

Čeprav sta od zaključka proizvodnje minili že več kot dve leti, pri Land Roverju nikakor niso pozabili na svojega Defenderja. Ne nazadnje gre za avtomobil, ki je pripomogel k nastanku te znamke in ravno letos mineva 70 let, odkar je na cesto zapeljal prvi tovrsten avtomobil. Okrogli jubilej bodo Angleži seveda primerno zaznamovali, z obnovo enega izmed predserijskih primerkov tega vozila ter obsežno predelavo kar 150 primerkov avtomobilov iz zadnje generacije, Serije III.

A to še ni vse, kar je Land Rover pripravil za letos. Jeseni se namreč obeta predstavitev povsem nove generacije tega avtomobila, ki pa bo, kot kaže, na voljo tudi s pogonom na elektriko. Pri tem pa ne govorimo o kakšnem hibridu, ampak vozilu, ki ga bo v celoti poganjala izključno elektrika, opremljeno pa naj bi bilo z dvema elektromotorjema. Informacije, ki jih je prvi objavil spletni portal Motoring.au, sicer še niso uradno potrjene, a naj bi izhajale iz vira, ki je blizu vodstva podjetju.

Elektrika kot alternativa klasičnemu motorju

Seveda pa električni Defender ne bo edina izvedba avtomobila, ki bo temeljil na prototipu DC 100 iz leta 2011. Novi terenec bo namreč še vedno na voljo tudi s klasičnim motorjem z notranjim zgorevanjem, električna različica pa bo tako le dopolnitev celotne ponudbe.

Vseeno pa je odločitev Land Roverja, da bo Defenderja ponudilo tudi v električni različici, povsem pričakovana. Naveza Jaguar-Land Rover je namreč že pred časom napovedala, da namerava do leta 2020 vse svoje avtomobile ponuditi v različici z elektromotorji, prav zdaj pa se Jaguar pripravlja na uradno predstavitev svojega prvega in težko pričakovanega električnega avtomobila, modela I-Pace.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"