Novi Range Rover se predstavi

16. 8. 2012
Deli

Land Rover je predstavil novega Range Roverja, ki je skoraj povsem nov, a vseeno ohranja nezgrešljivo podobo.

Novi Range Rover je v primerjavi s predhodnikom zmogljivejši, še razkošnejši in občutno lažji. Angleži trdijo, da je prvi SUV na svetu, ki ima povsem aluminijasto samonosno karoserijo in je zato od predhodnika lažji za kar 39 odstotkov, kar v številkah pomeni ogromnih 420 kilogramov. Posledično so zaradi manj kilogramov boljše zmogljivosti avtomobila, poraba goriva in izpusti CO2 pa so logično manjši.

Ob tem je Range Rover dobil še novo podvozje, ki je prav tako aluminijasto in bo pripomoglo k boljši vodljivosti in gibčnosti vozila. Novi Range Rover je opremljen z Landroverjevim sistemom Terrain Response druge generacije, ki poskrbi, da je Range kljub svoji velikosti in prestižnosti v svojem razredu eden redkih avtomobilov, ki je sposoben vožnje po zahtevnem terenu.

V novem Range Roverju je izboljšana zvočna izolacija, v notranjosti so uporabljeni novi materiali, prevladujejo seveda les in usnje. Za več kot deset centimetrov je povečan prostor za noge na zadnji klopi, možna bo izbira zgolj dveh sedežev zadaj.

Motorji ostajajo prostorninsko enaki, torej bo mogoče izbirati med bencinskim in dizelskim osemvaljnikom ter manjšim dizelskim šestvaljnikom, seveda pa so bili prav vsi deležni vsaj rahle prenove.

Prodaja novega Range Roverja, ki ga bodo izdelovali v novem proizvodnem obratu v Solihullu v Veliki Britaniji in bo na prodaj v več kot 160 državah sveta, se bo začela že prihodnji mesec, prve dobave pa lahko kupci pričakujejo v začetku leta 2013.