Novi Touareg le začetek Volkswagnove invazije na kitajski trg

25. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

V naslednjih dveh letih naj bi tamkajšnjemu trgu predstavili kar deset novih modelov.

Volkswagen se je za predstavitev zadnje generacije modela Touareg, ki je svojo premiero doživela v petek, odločil obiskati kitajsko prestolnico Peking. V ta namen se je na začetku marca iz Bratislave, kjer bodo novinca izdelovali, na 16.000 kilometrov dolgo pot proti prepovedanemu mestu odpravil prvi primerek novega avtomobila, ki je omenjeno pot prevozil v 21 dneh.

Čeprav se morda na prvi pogled tako zdi, pa izbira Pekinga za predstavitev novega SUV-a še zdaleč ni naključna. Volkswagen namreč s tretjo generacijo svojega najbolj prestižnega (in tam zelo priljubljenega) avtomobila napoveduje ofenzivo novih modelov v državi z največjim številom prebivalcev na svetu.

Devet novih modelov v enem letu

Med novimi modeli se bosta že v prihodnjih mesecih ekskluzivno na kitajskem trgu pojavila prestižni športni terenec srednjega razreda z začasnim imenom Advanced Mid-Size SUV in Powerful Family SUV, nekoliko manjši brat modela Atlas, ki ga je Volkswagen namenil kitajskemu in ameriškemu trgu. Prvega je Volkswagen izdelal z lokalnim partnerjem FAW, drugega pa v sodelovanju s podjetjem SAIC. Kot tretji novinec se bo na Kitajskem pojavil podaljšani Tiguan, ki mu bo v imenu dodana še črka L. Za njegov pogon bo sicer skrbel priključnohibridni pogonski sklop.

Poleg 10 novih športnih terencev bo Volkswagen na Kitajskem že letos predstavil kar devet novih avtomobilov, številčne predstavitve pa se bodo nadaljevale tudi v letu 2019, ko bo na trg prišlo še več novih modelov, med njimi tudi prvi električni avtomobil I.D. Ta bo svoj debi doživel sočasno tako na kitajskem, kakor tudi na evropskem in ameriškem trgu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"