Novo v Sloveniji: BMW serije 7

27. 6. 2015
Deli

Novembra bodo na ceste zapeljali prvi primerki nove serije 7, vrhunca v ponudbi BMW.

Vanj bodo vgrajevali novosti, ki jih Bavarci prav 'sedmici' namenjajo kot prvemu avtu v svoji ponudbi, tudi nov info zabavni sistem, kjer bo lahko voznik nekaj osnovnih funkcij upravljal tudi z gibi roke –za sprejem ali zavrnitev telefonskega klica, listanje po imenikih itd. Ob tem bo v novem BMW 7 novost tudi zaslon na dotik, manjše zaslone pa bosta lahko imela tudi potnika zadaj. Seveda bo tudi zanj veljala novost, ki jo od začetka julija BMW v Sloveniji uvaja v vse svoje modele – serijska oprema s Connected Drive.

Novost je tudi samodejno parkiranje, pri katerem bo lahko voznik nekaj metrov pred primernim parkirnim prostorom ali garažo izstopil. Z ukazom na avtomobilski pametni ključ pa bo BMW samodejno našel parkirni prostor.

Osnovni motor (vrstni dizelski šestvaljnik z dvojnim turbom) v novem BMW bo tvoril različico 730 d, pri kateri je normna poraba zgolj 4,5 litra na 100 km in le 119 g CO2 na kilometer. Cena zanj bo v Sloveniji 104.250 evrov, v različici s podaljšano karoserijo pa 108.300 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"