Novo v Sloveniji: Citroën C3 Aircross

28. 10. 2017
Deli

Citroën je te dni pričel s prodajo novega modela z oznako C3 Aircross. Pridružil se bo zdaj že kar množični ponudbi v razredu manjših križancev, ki se trudijo navdušiti kupce, ki so doslej izbirali med majhnimi družinskimi avtomobili.

Aircross je pravzaprav izvedenka Citroëna C3, pa tudi 'brat' Oplovega Crosslanda X. Pri Citroënu so sicer s ponudbo pohiteli že za konec letošnjega leta, večjo reklamno ofenzivo za ta avto pa obljubljajo za prihodnje leto. Aircross se od C3 razlikuje po velikosti in prostornosti in glede tega spominja na C3 Picasso, ki ga bo Citroen v kratkem vzel iz prodajnega programa.

Na motornem področju bo na voljo izbira treh različic 1,2-litrskega trivaljnika, z 82, 110 ali 130 'konji', 1,6-litrski turbodizel bo na voljo v dveh zmogljivostnih alternativah, s 100 ali 120 'konji'. V kombinaciji z bencinskim motorjem s 110 'konji' je na voljo tudi šeststopenjski samodejni menjalnik, sicer so osnovnih motorji povezani s pet-, močnejši pa s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Veliko več izbire pri Citroën za ta model ponujajo glede opreme, seveda so na voljo različni opremski paketi  (Live, Feel in Shine), pri nobenem od njih pa v osnovni ceni ni vključen pomemben varnostni pripomoček – samodejno aktivno zaviranje. Na voljo je več vrst pisanih barvnih oblog v notranjosti, deljena vzdolžna pomična klop, zložljiv naslon prednjega sedeža, povezava za pametne telefone, tudi njihovo brezžično polnjenje, dodatek za preprečevanje zdrsavanja pogonskih koles ter pomoč pri spuščanju po zahtevnejših klancih, a vse to za doplačilo.

Cena osnovnega C3 Aircross Live Pure Tech 82 je 14.090 evrov, opremska različica Feel z motorjem z oznako Pure Tech 110 stane 16.650 evrov, najmočnejša motorna različica Pure Tech 130 je na voljo le z najbogatejšo opremo Shine – za 19.370 evrov. Osnovni dizelski C3 Aircross Feel BlueHDi 110 stane 17.570 evrov, močnejši Shine BlueHDi 120 pa 20.170 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"