Novo v Sloveniji: Citroën C4 Grand Picasso

16. 10. 2013
Deli

Od sredine oktobra je pri Citroënovih trgovcih na voljo še novi podaljšan C4 Picasso, seveda s tradicionalnim dodatkom Grand.

Ob skoraj enaki dolžini, kot jo je imel dosedanji model, so z uporabo sodobnejše tehnične podlage, platforme EMP2, kar za 11 centimetrov podaljšali medosno razdaljo. To se seveda najbolj pozna pri izrabi prostora in zato tudi Citroën trdi, da ima njihov Grand Picasso največ prostora med tekmeci v razredu.

S podatki o prostoru se res lahko pohvali, vanj lahko ob preklopljenem naslanjalu prednjega sedeža spravite tudi do 2,75 metra dolge predmete. Tovori pa so lahko tudi široki, saj je najmanjša širina prtljažnika (med blatnikoma) kar 1,17 metra.

Sicer pa je Grand Picasso po opremi notranjosti, motorjih in sicer močno podoben običajnemu C4 Picassu. Osnovna bencinska različica C4 Grand Picasso Attraction VTi 120 (s petstopenjskim ročnim menjalnikom) stane 19.720 evrov, osnovna dizelska e-HDi 92 Airdream (s šeststopenskim samodejnim robotiziranim menjalnikom) pa 22.360 evrov. Za opremo z dodatnim parom sedežev v zadku je treba prišteti še 610 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja