Novo v Sloveniji – Citroen C4 Picasso in Grand C4 Picasso

30. 10. 2016
Deli

Dvojec, ki je temelj Citroenove prodaje v Sloveniji, je po treh letih doživel osvežitev. Čeprav so zunanje spremembe manj opazne, sta oba novinca osvežena do te mere, da ju z lahkoto ločimo od predhodnika.

Prepoznali ju boste po novi prednji maski s spremenjenima žarometoma, na izbiro je nekaj novih platišč, kupcem pa so na voljo tudi nove barve karoserije. Več sprememb bo zaznati v notranjosti, kjer so se pri Citroenu posvetili predvsem izboljšanju kakovosti preživetega časa v potniški kabini. Skupku izboljšav rečejo Citroen Advanced Comfort, nanaša pa se zlasti na bolj uglašeno blaženje, boljšo zvočno zatesnjenost ter s pomočjo varnostno-asistenčnih tehnologij tudi olajšano in bolj varno vožnjo. Na sredinski konzoli se bohotita dva zaslona: 7-palčni, namenjen upravljanju vsega, kar se je nekoč skrivalo v stikalih in vrtljivih gumbih, ter 12-palčni večopravilni prikazovalnik, ki po novem prikazuje tudi prenovljeno TomTomovo navigacijo.

V stilu Citroenove preobrazbe v ponudbi paketne opreme bosta tudi C4 Picasso in Grand C4 Picasso od zdaj na voljo v le treh izvedenkah: Live, Feel in Shine. V motorni ponudbi ni pretiranih sprememb, obstoječim agregatom so dodali le 1,2-litrski turbobencinski motor s 96 kilovati moči. Tako kot avto so tudi cene le rahlo osvežene: vstopna različica s prej omenjenim motorjem in paketom opreme Live bo znašala 21.870 evrov, najdražji BlueHDi 150 z opremo Shine bo stal 32.250 evrov, za izvedenko Grand C4 Picasso pa bo treba doplačati dodatnih 900 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"