Novo v Sloveniji: Citroën C4

17. 1. 2011
Deli

Konec januarja bo v slovenski Citroënovi prodajni mreži na voljo drugi rod C4. Dosedanjega so v šestih letih prodali 3.561 slovenskim kupcem, pri novem računajo na vsaj tako dober sprejem.

Z zunanjostjo se navezuje na bolj odrasle poteze, ki jih je v Citroënovo družino prvič uvedel C5, petvratna karoserijska različica pa bo ostala edina v ponudbi, saj bo za kupce, ki v Citroënovi ponudbi iščejo nekaj drugega, od poletja namesto trivratne karoserijske različice na voljo DS4.

Pri Citroënu poudarjajo, da ima C4 zaradi novega sloga bolj elegantno karoserijo, ki je zdaj tudi veliko bolj aerodinamična, kot je bila pri predhodniku. Pri Citroënu pa želijo pri novem C4 prepričati tudi z dobro prostornostjo notranjosti in dokaj umerjenimi merami karoserije. Ta je pet centimetrov daljša kot dosedanja, pa tudi tri centimetre širša in dva centimetra višja. Poudarek je tudi na prijetno oblikovani notranjosti, ergonomiji voznikovega prostora in kakovosti materialov.

Z motorno paleto bodo najbrž zadovoljili večino kupcev, ki se odločajo za avtomobile te vrste, z novimi motorji e-HDi pa sta na voljo tudi varčnost in okoljska naravnanost. Pri Citroënu poudarjajo, da bo novi C4 eden pomembnih mejnikov glede predstavitve različnih zanimivih kreativnih tehnoloških rešitev, vsekakor pa bodo kupci že na osnovni ravni opreme (Attraction) dobili kar bogato opremljen avtomobil (tudi ESP, dnevne luči, šest varnostnih blazin, klimatsko napravo in tempomat).

Cena osnovnega modela C4 Attraction VTi 95 znaša sicer 14.890 evrov, osnovnega dizelskega (Attraction HDi90) pa 16.990 evrov, a Citroën že na začetku prodaje ponuja promocijski popust. Ta znaša 1.900 evrov, za kupce, ki se odločijo za nakup s financiranjem, pa je na voljo dodatnih 1.000 evrov popusta. Osnovna cena se tako pri VTi 95 zniža na 11.990 in pri HDi 90 na 14.090 evrov. Promocijski popust Citroën obljublja do konca februarja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol