Novo v Sloveniji: Dacia Logan MCV

24. 10. 2013
Deli

Pri Dacii radi rečejo, da so znamka, ki se je ob pravem času znašla na pravem mestu.

Čeprav so prvotno želeli osvojiti države tretjega sveta, se jim je z gospodarsko krizo ponudila priložnost, da se predstavijo in uveljavijo tudi na bolj mondenih (beri: evropskih) trgih, in tako je postala povsem enakovreden in predvsem zaželen partner. Tudi v Sloveniji, kjer so od leta 2005 prodali že več kot 5.600 avtomobilov, kar ob nenehnem padanju našega avtomobilskega trga sploh ni mačji kašelj.

Dacia Logan je pravzaprav Sandero, ki so mu dodali zajeten prtljažni prostor. S 573 litri naj bi bil celo največji v razredu (pred Škodo Fabio Kombi, Seatom Ibizo ST in Renaultom Cliom Grandtour), še večji je seveda ob zloženih naslonjalih zadnjih sedežev, in sicer meri 1.518 litrov.

Tako kot je že v navadi, se tudi Logan MCV postavlja predvsem s preprosto in trpežno izdelavo tako zunanjosti kot notranjosti. Avtomobil je lahko prav špartansko opremljen (različica Base, ki pa je slovenski zastopnik ne bo preveč izpostavljal), lahko pa ima tudi ročno klimatsko napravo, centralno daljinsko zaklepanje, električni pomik prednjih stekel (oprema Ambiance, ki je v Sloveniji tudi najbolje prodajana oprema) ali radio z MP3 in sistemom bluetooth za prostoročno telefoniranje, potovalni računalnik in električno nastavljiva zunanja ogledala (oprema Laureate).

Motorna osnova bo 1,2-litrski bencinski motor s 75 'konji', za katerega bo treba odšteti 7.800 evrov (Base). Druga bencinska možnost je enak motor, a serijsko predelan za delovanje na plin (LPG, 72 'konj'), ki bo z drugo stopnjo opreme (Ambiance) stal 9.400 evrov. Dizelska možnost je 1,5-litrski motor dCi, ki je na voljo s 75 ali 90 'konji. Za šibkejšega bo (z edino opremo Ambiance) treba odšteti 10.690 evrov, za drugega, ki je na voljo tudi z najboljšo opremo, pa 11.500 (Ambiance) oziroma 12.000 evrov (Laureate).

Dacia za svoje modele ponuja triletno jamstvo, akcijsko ob doplačilu 210 evrov pa kar pet let. Ob nakupu avtomobila prek njihovega financiranja je petletno jamstvo brezplačno.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"