Novo v Sloveniji: Dacia Sandero

15. 12. 2016
Deli

Dacia je z letošnjo jesenjo prenovila Sandero, Sandero Stepway, Logan in Logan MCV.

Prenova se odraža predvsem v prenovljenih lučeh spredaj in zadaj ter drugačnih odbijačih. Sandero Stepway je bolj usklajen z Dusterjem, pri vseh pa so novi tudi koelsni pokrovi in platišča. V notranjosti izstopajo satinirani kromirani okrasni elelmenti, stikalo troblje so z obvolanske ročice preselili na volanski obroč, stikala za upravljanje šip pa na vrata. Med drugim sta na voljo tudi kamera za vzvratno vožnjo in sistem za pomoč pri speljevanju v klanec. Z novo podobo znamke so uskladili tudi druge Dacijine modele.

Nov je tudi litrski atmosferski trivaljnik SCe 75, ki v zrak izpušča do deset odstotkov manj ogljikovega dioksida in porabi manj goriva od opuščenega 1,2-litrskega štirivaljnika, turbobencinski trivaljnik TCe 90 pa je na voljo tudi z robotiziranim menjalnikom Easy-R.

Dacia Sandero s trivaljnikom SCe 75 in osnovno opremo Ambiance bo na voljo za 7.990 evrov, z motorjem TCe 90 pa za 8.990 evrov, Sandero Stepway z motorjem TCe 90 pa stane 9.690 evrov. Za Logan je treba odšteti 150 evrov, za Logan MCV pa 700 evrov več od primerljivega Sandera.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"