Novo v Sloveniji: Fiat 500X

8. 4. 2015
Deli

Na slovenske ceste je zapeljala nova različica Fiatovega modela 500, različica 500X, za katero pa Italijani pravijo, da ima z osnovnim modelom skupno le ime.

500X bo nastopal samostojno, takšno je tudi njegovo poslanstvo. Pri Fiatu pravijo, da je kompaktno terensko vozilo in navsezadnje njihov edini pravi križanec.

500X bo na voljo v dveh osnovnih različicah. Prva, namenjena običajni in predvsem mestni rabi (zato tudi zgolj prednji pogon) se imenuje City Look in bo na voljo z že znanimi paketi opreme Pop, Pop Star in Lounge. Druga različica se imenuje Off Road Look in je, kot že samo ime pove, namenjena tudi vožnji po brezpotjih, dopolni pa se jo lahko s paketoma Cross in Cross Plus ter seveda tudi s štirikolesnim pogonom.

Novi 500X, ki ga izdelujejo v isti tovarni kot ameriškega brata Jeepa Renegada (Melfi, Italija) bo ob začetku prodaje na voljo z dvema bencinskima in dvema turbodizelskima motorjema. Vstopni model je različica City Look Pop z 1,6-litrskim bencinskim motorjem (110 'konj', petstopenjski ročni menjalnik), za katero je potrebnih (ob upoštevanem popustu v višini tisoč evrov) 15.990 evrov. Vstopni dizelski model je različica 500X City Look Pop Star z 1,6-litrskim turbodizelskim Multijet II motorjem (120 'konj', šeststopenjski ročni menjalnik), zanjo bo ob enakem popustu potrebnih vsaj 20.990 evrov. Ljubiteljem štirikolesnega pogona je trenutno namenjena različica 500X Off Road Cross (140 'konj', devetstopenjski samodejni menjalnik) za katero je potrebnih vsaj 28.490 evrov.

Kasneje se bodo omenjenim motorjem pridružili še turbobencinski 1,4-litrski motor (moči 140 ali 170 'konj), ki bo na voljo z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom ter opcijsko tudi z novim šeststopenjskim dvosklopčnim menjalnikom TCT, ter dva dizelska motorja (1,3-litrski in 2-litrski Multijet II). Manjši motor (95 'konj) bo sodeloval s petstopenjskim ročnim menjalnikom in poganjal prednji kolesi, večji motor (140 'konj) pa bo na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom.

Več slik, podrobnosti in tehnični podatki na www.avto-magazin.si

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"