Novo v Sloveniji: Ford Mondeo

11. 3. 2015
Deli

Čakanje je bilo dolgo, ampak sedaj je novi Mondeo vendarle zapeljal tudi slovenske ceste.

Na voljo bo v vseh treh karoserijskih različicah in na začetku s petimi pogonskimi možnostmi. Osnovni štirivratni Mondeo z novi, 1,5-litrskim EcoBoost motorjem, ki zmore zelo zdravih 160 'konjev', bo z opremo Trend ob standardnem akcijskem popustom na voljo že od 21.760 evrov.

Oprema Trend je sicer kar bogata, saj že vključuje dvoconsko klimatizacijo, tempomat in omejevalnik hitrosti, senzor za dež, sistem Start/Stop ter samodejni vklop dolgih luči. A kupcem bo verjetno najbolj zanimiva oprema Titanium, ki ima tudi ogrevano vetrobransko steklo, audio sistem Sync 2, Bluetooth in barvni zaslon med merilniki, največ v kombinaciji s 150-'konjskim' dvolitrskim dizlom. Cena takega Mondea se začne pri 25.860 € za petvratno različico in 26.440 evrih za karavan.

Seveda si je v novem Mondeu moč omisliti še kup druge opreme, od popolnoma LED žarometov (aktivnih), zračnih blazin v zadnjih varnostnih pasovih (Mondeo je prvi serijski avto s to možnostjo), aktivnim parkirnim sistemom (tudi s funkcijo nadzora nad prometom pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta.

Poleg 160-'konjskega' bencinca in 150-'konjskega' dizla je novi Mondeo na voljo še dvolitrskim turbobencincem z 203 ali 240 'konji' ter močnejšo, 180-'konjsko' različico dizla. Sredi leta bodo ponudbi dodali še 125-'konjski' litrski turbobencinec ter dizel z dvema turbinskima polnilnikoma z 210 'konji', seveda pa prihaja tudi štirikolesni motor. Oba dizla si je moč omiliti tudi z dvosklopčnim menjalnikom Powershift, bencinca pa s klasičnim samodejnim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"