Novo v Sloveniji: Hyundai i30 Fastback nadomešča Elantro

23. 1. 2018
Deli

V Sloveniji je z današnjim dnem na voljo tretja karoserijska različica Hyundaija i30, petvratni kupe Fastback, s katerim korejska tovarna v Evropi na prebivalcem stare celine bolj všečen način nadomešča limuzinsko Elantro.

Hyundai i30 Fastback v ponudbo dodaja predvsem razmeroma velik prtljažnik s prostornino med 450 in 1.351 litri, ki je dostopen skozi velika dvižna vrata. Avtomobil je v primerjavi s sorojenci tudi nekoliko bolj športno naravnan, saj je njegovo podvozje pet milimetrov nižje in bolj čvrsto uglašeno. Na voljo bo z enajstimi karoserijskimi barvami in tremi barvnimi kombinacijami notranjosti, v kateri bodo kupci lahko izbirali tudi med sedeži, oblečenimi v tkanino, usnje ali kombinacijo obojega. Motorja bosta dva, 120-'konjski' turbobencinski trivaljnik, ki bo na voljo v kombinaciji s šestopenjsakim ročnim menjalnikom, in 140-'konjski' turbobencinski štirivaljnik, ki bo poleg ročnega na voljo tudi s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom.

Šibkejši Hyundai i30 Fastback bo ob upoštevanju promocijskega prihranka v višini 2.000 evrov na voljo za najmanj 15.990 evrov, močnejši bo stal vsaj 18.290 evrov, za samodejni menjalnik pa bo treba ceni prišteti še 1.500 evrov. Slovenski uvoznik računa, da bo letos prodal okrog 60 primerkov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"